Om oss – Hotell nära Scandinavium, Liseberg & Svenska Mässan

Ett personligt hotell nära Scandinavium

Hotel Lorensberg är ett 3-stjärnigt gästvänligt hotell mitt i Göteborgs kultur- och evenemangsområde. Hotellet ligger i ett lugnt område mellan Götaplatsen och Scandinavium, nära otaliga restauranger och butiker. Hotel Lorensberg är en familjeägd verksamhet som drivs med passion och kärlek.

Inom några minuters promenad når du det mesta i Göteborg City. Vårt hotell ligger nära Liseberg, Avenyn, Ullevi, Scandinavium, Universeum, Svenska Mässan, Kongresshallen, Världskulturmuseet, Göteborgs Konstmuseum samt Röhsska designmuseet. Välj oss när du vill boka ett hotell nära händelsernas centrum mitt i Göteborgs evenemangsstråk!

Du tar dig till oss enkelt både med tåg, flyg, buss och bil. Närmaste hållplatsen Berzeliigatan ligger endast 100 meter från hotellet och där stannar flygbussen, spårvagnar samt flera bussar. Du når hotellet smidigt även från hållplatsen Scandinavium, ca 250 meter från hotellet. På Berzeliigatan finns också ett kommunalt parkeringsdäck, utifall att våra egna parkeringsplatser är fullbokade.

Boende med kvalitet i Göteborg City

Hos oss sover du i en kvalitetssäng på en fast och behaglig madrass. Det finns alltid två sköna kuddar i varje säng. Hotellet är rökfritt och våra gästrum är alla utrustade med dusch och toalett. Sedan juni 2016 kan hotellet stoltsera med den nya miljödiplomeringen enligt Green Key, läs mer här. Från och med den 1 april 2018 är hotellet kontantfritt.

I korridorer, foajé och frukostmatsalar finns över 100 unika väggmålningar av konstnären Lars Gillis (f. 1929-d. 2012). Väggmålningarna ger hotellet ett personligt utseende och bidrar till vår mysiga stämning. Vi ordnar även konstvisningar för mindre grupper på förfrågan.

Utanför glasverandan finns vår lugna och trivsamma innergård, där man under sommarhalvåret kan njuta av sin frukost i en vacker blomsterträdgård.

Välkommen att besöka oss i Göteborg!

 

Gisela & Kristofer med personalen på Hotel Lorensberg

Hotel Lorensberg är ett hotell nära Scandinavium, Liseberg och Svenska Mässan,

Vi lämnar Best Western den 1 mars 2022

Hotel Lorensberg har en lång historia och har haft samma ägare i snart 50 år. Familjen Lind vill nu ta steget och åter igen stå på egna ben och har därmed beslutat att lämna hotellkedjan Best Western Hotels & Resorts från den 1 mars 2022.

Detta kommer inte att innebära några större förändringar för dig som gäst. Hotel Lorensberg kommer fortfarande att drivas av familjen Lind, och vi kommer att fortsätta att vara ett hotell med personlig och hemtrevlig atmosfär, där personalen alltid visar stor omtanke för våra gäster.

I och med utträdet från Best Western lämnar vi därmed även lojalitetsprogrammet Rewards. Vi kommer i stället att erbjuda ett alternativt lojalitetsprogram som du som gäst kan ansluta dig till, och vi återkommer inom kort med mer information kring detta.

Vad innebär detta för dig som Rewards-medlem?

Bokningar som är gjorda via Best Western online samt bokningar direkt med oss för vistelser under perioden 1 tom 31 mars 2022 kommer att vara berättigade till poäng på ditt Rewards-konto. Det enda kravet är att bokningen ska vara gjord innan den 1 mars 2022.

Från den 1 mars kommer vi inte längre kunna söka medlemsnummer i Rewards, och därmed får du själv säkerställa att du kan uppge ditt medlemsnummer för att inte gå miste om poäng.

Välkomstgåvan tas bort som förmån vid incheckningen och bonuspoäng kommer i stället att automatiskt tilldelas samtliga medlemmar på nivå Gold och högre.