Lorensberg tipsar

Månadens Evenemangstips

För alla friidrottsintresserade är det dags för Världsungdomsspelen 2024 på Slottsskogsvallen idrottscentrum. Tävlingen arrangeras för den 29:e året och pågår mellan 5–7 juli. Tjusningen med VU-spelen är den ljuvliga mixen av tävlande. Man kan beskåda etablerade världsstjärnor i ena ändan av arenan samtidigt som entusiastiska nybörjare myllrar i den andra. Fri entré för publik.

Den 19 och 20 juli kommer två av Sveriges mest omtyckta artister till Göteborg.

Måns Zelmerlöw intar scenen på Liseberg 19 juli. Sedan starten i Idol 2005 har han blivit en internationell superstjärna. Succén i Eurovision Song Contest 2015 är en höjdpunkt i karriären, där vinnarlåten ”Heroes” toppade listorna i 21 länder.

Lisa Nilsson, en av Sveriges mest hyllade artister, fortsätter att imponera med sina skivor och konsertturnéer. Den 20 juli återkommer hon till Villa Belparc efter succén förra året. En underbar kväll att se fram emot.

Månadens Restaurangtips

Lorensbergs Fisk & Bar

Det havspassionerade gänget bakom denna charmiga matbar har för ambition att göra nyfångad fisk och skaldjur mer tillgänglig för Lorensbergs bofasta och besökare. Här är det enkelt att droppa in på en AW med ostron och krispigt vin, eller slå på stort med middag i tre serveringar och matchande vinpaket. Fisk- och skaldjurssoppa, musslor och givetvis räkmacka är klassiker på menyn.

Berzeliigatan 5

 

Foto: Ferdinand Forsman