Hotel Lorensbergs miljö- och hållbarhetsinsatser

Miljömärkt enligt Green Key

Vi bryr oss om miljön och din bekvämlighet. När du väljer att bo på Hotel Lorensberg väljer du ett hotell som är miljömärkt med Green Key. Hotel Lorensberg är miljömärkt enligt Green Key sedan juni 2016. Det innebär att du bidrar till att ta ansvar för miljön, eftersom vi följer Green Keys miljökrav.

Vi hjälper dig som gäst att ta hand om miljön utan att kompromissa med din upplevelse eller bekvämlighet hos oss.

 

Här är några exempel på våra miljöinsatser:

Vi använder miljöanpassade rengöringsprodukter som är skonsamma för både dig och miljön.

Vi arbetar för att minska energiförbrukningen, exempelvis genom effektiva uppvärmnings- och ventilationssystem samt LED- eller lågenergilampor som ljuskällor.

Vi jobbar aktivt med att minimera mängden avfall samtidigt som vi sorterar och återvinner exempelvis papper, plast, metall och glas.

 

Receptionen hjälper dig gärna om du har frågor om vårt miljöarbete eller om hur du kan bidra till arbetet! Vill ni läsa mer om hur Green Key arbetar internationellt, läs mer här.

Sedan 2018 är vi helt kontantfria, bättre för miljön och för vår säkerhet. Vi tackar för er förståelse och för att ni hjälper oss göra vår arbetsmiljö tryggare. Betalning sker istället med kort eller via förskottsbetalning. Varmt välkomna!

 

För en bättre miljö – Beräkna hur klimatsmart din semester är

Resebranschen har en stor miljöpåverkan och Sverige jobbar hårt för att hitta hållbara lösningar och befrämja ett klimatsmart tänkande. Klimatsmart Semester är ett utvecklingsprojekt med syfte att bidra till en mer hållbar turism genom att tillhandahålla en digital plattform med verktyg och kunskapsinnehåll som främjar människors möjligheter att turista med låg klimatpåverkan. Nu kan du enkelt kolla hur stor miljöpåverkan din semester har och jämföra olika alternativ. Mer information om turism och hållbarhet hittar du här.

Semesterkalkylatorn tar hänsyn till olika typer av bilar, bränsle och boendeformer. Du kan även kombinera olika former av transport eller lägga till mellanpauser, då väljer du helt enkelt ”egen resväg”.

Några tips för att minska din miljöpåverkan:

  1. Välj tåget, speciellt när du reser inom Norden.
  2. Undvik att åka ensam i en bil – en full bil minskar mängden utsläpp/person.
  3. Stanna flera nätter.
  4. Flyga direkt om möjligt, eftersom mellanlandningar medför en större koldioxidutsläpp.

Green Key