Miljö

Miljödiplomerat enligt Green Key

Vi bryr oss om miljön och din bekvämlighet. När du väljer att bo på Hotel Lorensberg väljer du ett hotell som är miljömärkt med Green Key. Hotel Lorensberg är miljödiplomerat enligt Green Key sedan juni 2016. Det innebär att du bidrar till att ta ansvar för miljön, eftersom vi följer Green Keys miljökrav.

Vi hjälper dig som gäst att ta hand om miljön utan att kompromissa med din upplevelse eller bekvämlighet hos oss.

 

Här är några exempel på våra miljöinsatser:

Vi använder miljöanpassade rengöringsprodukter som är skonsamma för både dig och miljön.

Vi arbetar för att minska energiförbrukningen, exempelvis genom effektiva uppvärmnings- och ventilationssystem samt LED- eller lågenergilampor som ljuskällor.

Vi jobbar aktivt med att minimera mängden avfall samtidigt som vi sorterar och återvinner exempelvis papper, plast, metall och glas.

 

Receptionen hjälper dig gärna om du har frågor om vårt miljöarbete eller om hur du kan bidra till arbetet! Vill ni läsa mer om hur Green Key arbetar internationellt, läs mer här.

Från den 1 april 2018 blir vi helt kontantfria, bättre för miljön och för vår säkerhet. Vi tackar för er förståelse och för att ni hjälper oss göra vår arbetsmiljö tryggare. Betalning sker istället med kort eller via förskottsbetalning. Varmt välkomna!

Green Key